Панама та Ліберія змагаються за звання найбільшої держави прапора

Панама і Ліберія змагаються за звання країни, під чиїм прапором зареєстровано найбільше суден.

У липні компанія Clarkson Research опублікувала своє аналітичне дослідження ринку, і вперше виявилося, що Ліберія вирвалася вперед за показником загальної валової місткості майже на один відсоток (246,5 млн тонн). Однак Ліберія залишилася позаду за кількістю суден - трохи понад 5 000 проти більш ніж 8 200 суден у реєстрі Панами.

У міру загострення конкуренції обидві держави прапора вживають заходів для зміцнення своїх позицій і реагування на нові виклики, що постають перед судновласниками.

Панама зазначила, що в рамках модернізації вона проводить «чистку» реєстру. Ще з 2021 року з панамського реєстру було вилучено 216 суден, які порушили міжнародні стандарти, ще 97 риболовецьких суден зараз перебувають у процесі виключення з реєстру.

Судновий реєстр Панами, який вже 20 років поспіль є найбільшим у світі за кількістю, складається зі старих суден. Середній вік, за підрахунками, становить понад 19 років, тоді як у випадку з ліберійським прапором середній вік становить менше ніж 13 років.

Панама вважає вік свого флоту однією з причин, чому Паризький меморандум про взаєморозуміння нещодавно вніс прапор Панами до так званого «сірого» списку.

Морадміністрація Панами підкреслює, що протягом останніх чотирьох років вони зосередилися на модернізації реєстру. Вони працювали з урядовцями над спрощенням адміністрування, підкреслюючи, що досягли високих показників ефективності.

Ліберія також прийняла низку нових законів і процедурних удосконалень.

Обидві держави прапора інвестують у свої системи, наголошуючи на впровадженні широкого спектра нових технологій і процесів, щоб допомогти судновласникам впоратися з майбутніми змінами в нормативних актах, спрямованих насамперед на викиди й навколишнє середовище, а також на посилення уваги до перевірок і дотримання вимог з боку контролюючих органів після перерви, викликаної пандемією.

Конкуренція між Панамою та Ліберією продовжиться, однак обидва прапори залишатимуться значно попереду інших держав прапора. Маршаллові острови посідають третє місце з 12-відсотковою часткою ринку. Китай обійшов Грецію як країну з найбільшою кількістю судновласників і в найближчі кілька років, ймовірно, старі судна будуть замінюватися новими, оскільки оператори прагнуть до більшої ефективності та зниження викидів, щоб відповідати новим галузевим стандартам IMO, які набули чинності в цьому році.

More news with tag #In World

Корупція в морських портах: як MACN бореться з проблемою

Морська антикорупційна мережа (MACN), вкотре звертає увагу на часто ігнорований, але руйнівний рівень корупції, з яким стикаються моряки в портах по всьому світу.

Train of Remembrance Journey

The ETF (European Transport Workers' Federation) and the Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) organized a unique educational trip for young trade unionists to learn about the history of the Holocaust, analyze present-day events, and foster a new generation of leaders committed to building democracy and protecting human rights.

Problems with welfare, payment, and maintenance at ELEEN SOFIA

The International Transport Workers' Federation (ITF) reports that it is currently working with Australian authorities to resolve a case of crew abuse, wage theft and appalling conditions aboard a bulk carrier owned by a Bulgarian company. The vessel is also under the arrest of Australian border guards and is detained in Gladstone.

Survey: your vote matters!

Women make up only about 2% of the global maritime workforce.

Thank you for contacting us!