Спільна інспекційна кампанія з пожежної безпеки

Держави-члени Токійського і Паризького меморандумів про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту розпочнуть кампанію з проведення спільних цільових інспекцій з питань пожежної безпеки.

Метою кампанії є:

- підвищити рівень обізнаності екіпажу та власників суден про важливість заходів пожежної безпеки; та

- перевірити, чи відповідає судно вимогам пожежної безпеки згідно з відповідними стандартами IMO.

Ця інспекційна кампанія триватиме три місяці, починаючи з 1 вересня 2023 року до 30 листопада 2023 року. Протягом кампанії будуть перевірятися конкретні області, пов'язані з пожежною безпекою, у поєднанні з регулярною інспекцією державного портового контролю.

Судно підлягатиме лише одній перевірці в рамках централізованої кампанії протягом періоду її проведення.

Офіцери державного портового контролю будуть використовувати заздалегідь визначений опитувальник для оцінки відповідності протипожежних систем та обладнання встановленим вимогам, а також того, що капітан і члени екіпажу знайомі з заходами, пожежної безпеки, і що обладнання належним чином обслуговується та функціонує.

У разі виявлення недоліків, дії держави порту можуть варіюватися від фіксації недоліків та надання капітану інструкцій щодо їх усунення протягом певного періоду часу до затримання судна для усунення серйозних недоліків. У разі затримання судна, воно буде опубліковане в щомісячних списках затриманих суден на веб-сайтах Токійського і Паризького меморандумів про взаєморозуміння.

Результати кампанії будуть проаналізовані, і висновки будуть представлені керівним органам обох меморандумів для можливого подання до ІМО.

More news with tag #Seamen

Корупція в морських портах: як MACN бореться з проблемою

Морська антикорупційна мережа (MACN), вкотре звертає увагу на часто ігнорований, але руйнівний рівень корупції, з яким стикаються моряки в портах по всьому світу.

Problems with welfare, payment, and maintenance at ELEEN SOFIA

The International Transport Workers' Federation (ITF) reports that it is currently working with Australian authorities to resolve a case of crew abuse, wage theft and appalling conditions aboard a bulk carrier owned by a Bulgarian company. The vessel is also under the arrest of Australian border guards and is detained in Gladstone.

Survey: your vote matters!

Women make up only about 2% of the global maritime workforce.

"You can achieve any goal you want: women can do everything"

Since childhood, Kateryna Hoyman has dreamed of sea adventures. She spent every spare minute near the Black Sea, looking at the ships. This way, she felt like a part of this big world where every day brings new impressions and challenges. Thus, she decided that her future was connected with the sea.

Thank you for contacting us!